Rólunk

Kedves Látogató!

Ez az oldal azért jött létre, hogy egy mindenki által hozzáférhető, korszerű felületet biztosítson hazai RC On-road rajongóknak, elsősorban a Magyar Autómodell Bajnokság, 1:5 On-Road szakágában elért erdményekhez, eseményekhez és információkhoz. Célunk ezzel, hogy népszerűsítsük az autómodellezés ezen izgalmas formáját, amely nagyszerű módja a szabadidő eltöltésének.

Az 1:5 On-Road szakágról pár szóban…

Ha még csak most ismerkedsz az autómodellezéssel, de egyébként jártas vagy a motorsport világában, akkor talán a túraautózáshoz (pl. FIA WTCR) tudod leginkább hasonlítani ezt a kategóriát. A modellek 1:5 méretarányú, túraautó karosszériával ellátott, 23ccm-es benzin motoros autók. A motorok teljesítménye kategóriától függően 2,5-9LE, ami egy 10-12kg-os súlyú modellt mozgat. A kanyarok előtti lassításról általában hidraulikus tárcsafékek gondoskodnak. Az autók mozgása, a hangok, az anyagok, a gumik és a benzin illata valódi versenypályák hangulatát idézi fel.

Ha sikerült felkelteni az érdeklődésed, vagy szeretnéd élőben megtekinteni ezeket a gépeket akkor azt javasoljuk, hogy látogass ki a legközelebbi versenyre.